Padlófűtés az otthonába– fűtés kivitelezés szakemberekkel

Padlófűtés – a komfortos fűtés

A padlófűtés olyan fűtési mód, amivel a legkomfortosabb hőségérzetet tudjuk kialakítani a lakásban tartózkodóknak. Olyan módja a hőátadásnak, amivel nem kavarjuk fel a port, és nincs is túlfűtés. Beszerelése egyszerű, kezelése minimális odafigyelést igényel.

Miért jó a padlófűtés?

A padlófűtés kialakításának köszönhetően a hőleadása egyenletes, így nem alakulnak ki hideg területek a lakásban.

Mivel nem egy-egy pontból áramlik nagy hő, hanem egyenletesen terül el, így a levegőt sem mozgatja, azaz a por sem kavarog a lakásban.

Továbbá, az elektromos padlófűtés esetében előnyt jelent, hogy helyiségenként szabályozható a hőmérséklet.

A radiátoros fűtéssel szemben nem maradnak hideg a végtagok, mivel alulról felfelé áramlik a hideg levegő, így sokkal komfortosabb érzést biztosít.

A padlófűtés pontos tervezést igényel

A padlófűtés beszerelés előtt gondos tervezést igényel. Helyiségenként a szigetelés vastagsága, típusa, a tér belmagassága és sajátosságai mind befolyásolhatják a hatékonyságát.

A klasszikus fűtéssel szemben nem 70-80°C-os víz kering a rendszerben, hanem az emberi test számára is kellemes 36-38°C-os.

Egy jól megtervezett rendszer akár egy óra alatt is kellemes hőmérsékletűre fűti fel a szobát. A hatás csaknem azonnal érezhető.

AJÁNLATKÉRÉS

Fűtés kivitelezés lépésről lépésre

1. A padlófűtés megtervezése

A legelső lépés a kapcsolatfelvétel. Miután közli igényeit és elképzeléseit, munkatársaink helyszíni egyeztetés után elkezdik megtervezni a fűtési rendszer minden apró részletét.

2. Előmunkálatok elvégzése

Ebbe tartozik a padló előkészítése, ami magába foglalja a repedéseket, ottmaradt cementhabarcsok eltávolítását. Nem tükörsima, de sima felületet adunk a csöveknek egy vékony tiszta homokkal. A rögzítések, szigetelés, valamint az alulról hőtükröző fólia elhelyezése is megtörténik.

3. Fűtés kivitelezése - csövek lefektetése, épületgépészet

Ezt követik a csövek lefektetése, valamint azok a fűtőberendezéshez és keringetőszivattyúhoz való csatlakoztatása. Az elkészült körökre, amelyeket külön szelepkörre kötünk, homok és beton kerül, így szilárd talaj lesz a lábunk alatt, ami immár meleg. Az első fűtés előtt próbanyomás alatt teszteljük a rendszert.

4. A padlófűtés karbantartása

Időről időre szükség lehet a fűtési rendszerr ellenőrzésére és felülvizsgálatára. A szennyeződések eltávolítása átmosással, szelepek ellenőrzése és cseréje mind rutinfeladat, amelyek évekkel meghosszabbíthatják padlófűtésünk élettartamát.

A padlófűtés nem csak újépítésű házaknak opció

Padlófűtés nem csak újépítésű házaknál alakítható ki, viszont célszerűbb építkezés előtt elvégezni a vele járó munkálatokat.

Az újépítésű házak esetében előnyünk abban rejlik, hogy lehetőségünk van mindent összehangolni a fűtés kivitelezésével.

Lehetőség van házunk felújításánál és átalakításánál is padlófűtést választanunk. Ez azonban a burkolat felszedésével is jár – beleértve az ajtók nyílásainak átalakítását, vagy bútoraink átrendezését.

Könnyen elrontható, ezért válasszon megbízható szakembert

Sajnos, a padlófűtés kivitelezése jó pár helyen elrontható. Gondot okozhat, hogyha nem a padlófűtéshez alkalmas speciális műanyag csövet alkalmaz a szakember.

A nyomáspróba elvégzése szintén fontos. Anélkül a fűtést először elindítani nem is érdemes.

Vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal, akik közös egyeztetést követően személyre szabott árajánlatot készítenek Önnek. Megbízható szakembereink a többéves rutinnak köszönhetően minden feladattal megbírkóznak.

AJÁNLATKÉRÉS

Keressen minket bizalommal!

Szakértő kollégáink készséggel állnak rendelkezésre, hogy segítség megválaszolni a kérdéseit. Munkatársaink 8:00 - 17:00 óráig hívhatóak. 

Iroda

Műszaki információk / Felmérés

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram