Hőszivattyú

Amennyiben hőszivattyús rendszer kiépítésén gondolkozik, akkor jó helyen jár! Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és készséggel állunk rendelkezésére. Vállaljuk a hőszivattyús rendszerek kivitelezése során fellépő teljeskörű ügyintézést. Első lépés a helyszíni felmérés, melyet a hőszivattyús rendszer megtervezése követ, illetve végrehajtjuk a teljeskörű kivitelezést. Ha szükséges, akkor a hőszivattyús rendszer karbantartását is elvégezzük. A helyszíni felmérést követően javaslatot teszünk arra, hogy melyik a legopcionálisabb hőszivattyús rendszer az Ön számára, illetve elkészítjük a személyre szabott árajánlatunkat is.

Mit kell tudni a hőszivattyúról?

A hőszivattyú elektromos áram segítségével egy alacsonyabb hőmérsékletű magasabb hőfokú közeget állít elő. A hőszivattyúban egy körvezeték kapcsolja össze a két hőcserélőt. A kompresszor egy olyan közeget keringet a csővezetékben, melynek jellemzője, hogy alacsony forrásponttal rendelkezik és csak nagy nyomás hatására képes cseppfolyósodni. Ez a szénhidrogén hőközeg. Ez a közeg nagy nyomás alatt van és folyékony, így mielőtt belép a hőcserélőbe, a közeget az úgynevezett nyomáscsökkentő szelep olyan nyomásra csökkenti le, hogy az el tudjon párologni. A párolgás folyamata hőelvonással jár, ezért a hőforrás oldali közeg hőjét könnyedén fel tudja venni a hőcserélőn keresztül. Ez a közeg a kompresszor felé innen áramlik tovább, ami nyomás hatására egyszerre sűríti és cseppfolyósítja is a munkaközeget. A közeg a kondenzátoron keresztül leadja a hőjét, ezáltal felmelegíti a szekunder oldali közeget.


A hőszivattyúkkal van lehetőség hűtésre is. A fentebb leírt folyamathoz képest annyi a különbség, hogy a körfolyamatba egy úgynevezett négyjáratú szelep és egy újabb expanziós szelep is bekerül. Ez a két szelep beavatkozik az áramlás irányába, így amikor hűteni szeretnénk a hőszivattyús rendszerünkkel, akkor az expanziós szelepen keresztül áramlik át a közeg, amely után az áramlás irányában a kondenzátor helyezkedik el. Ebben az esetben a kondenzátor most annak a közegnek a szerepét tölti be, ahol a hő elpárolog és nem pedig a hő leadása történik meg. A négyjáratú szelep és a plusz expanziós szelep oly módon változtatja meg az áramlás irányát és a nyomásviszonyokat, hogy egy berendezéssel lehetőségünk van nyáron hűteni, télen pedig fűteni.


A hőszivattyús rendszer telepítése akár pár napon belül megtörténhet, amennyiben az épületben már előzetesen kialakításra kerültek a radiátorok. Egy hőszivattyú telepítéséhez csupán a kültéri és beltéri egységek elhelyezéséhez van szükségünk helyre.

Budapesten és környékén is vállalunk kiszállást. Ha profi szakemberekre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén!

Szolgáltatásaink magánszemélyek, társasházak és irodaházak számára egyaránt elérhetőek. Minden megrendelőnk részére igyekszünk ügyfélbarát hozzáállást biztosítani azzal, hogy rövid határidőn belül érkezünk a helyszínre!

Keressen minket bizalommal!

Szakértő kollégáink készséggel állnak rendelkezésre, hogy segítség megválaszolni a kérdéseit. Munkatársaink 8:00 - 17:00 óráig hívhatóak. 

Iroda

Műszaki információk / Felmérés

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram