Hőszivattyú, azaz „fűtő klíma” telepítés és beszerelés

Hőszivattyú – a jövő fűtése

A hőszivattyús fűtés a jövő fűtését jelenti. A hőszivattyú egyszerre a legmodernebb és legkörnyezetkímélőbb fűtés. Olyan technológiáról van szó, amihez csupán elektromos energiára van szükség, így üzemeltetése gazdaságos.

Hatékonysága miatt sokak egyszeri befektetése, amivel hosszú távon jelentős költségek spórolhatók meg.

HATÉKONY FŰTÉST SZERETNÉK

A hőszivattyús fűtés a megfelelő választás, ha

  • régi kazánját korszerűre váltaná vele
  • a hűtést és fűtést is egy rendszerrel oldaná meg
  • kedvezményes tarifát igényelne az áramszolgáltatótól
  • napelemes rendszerrel együtt építené, hogy a rezsiköltségeket elfelejthesse
  • nincs a háznak kéménye, vagy nem használható a kémény
  • környezetkímélő fűtést szeretne

Válasszon hőszivattyút, válasszon megtérülő beruházást

A hőszivatyús fűtés a jövő fűtését jelenti egyben. Körnezetkímélő és energiahatékony fűtési megoldásról van szó, amivel jelentősen csökkentheti költségeit.

Bár a hőszivattyú telepítése egyszeri költsége jelentősnek tűnhet, hosszú távon olyan fűtési megoldás, ami többszörösen megtérül. Függetlenítse magát a gáz, illetve más tüzelőanyag növekedő árától!

HATÉKONY FŰTÉST SZERETNÉK

3 az 1-ben megoldás: fűtés, hűtés, vízmelegítés

Egy hőszivattyús fűtés jelentős előnye, hogy egyszerre képes két-három eszközt is kiváltani: a klímát, a kazánt, és a vízmelegítőt.

Amennyiben hűtőegységgel ellátott hőszivattyút választunk, akkor klímaként képes működni. Tud fűteni, és tud hűteni is. Emellett ugyanúgy használható melegvíz előállítása.

Minimalizálja kiadásait okos megoldásokkal

Amennyiben házát a hőszivattyú mellett napelemekkel is felszereli, olyan rendszert hoz létre, ami csökkenti a rezsiköltségeket.

Egy alaposan átgondolt rendszerrel egymás javát szolgálja a hőszivattyú és a napelem: a napelemmel termelt elektromos energia egyenesen hasznosítható hőszivattyús fűtésre.

Napelemes rendszer akár 80%-ban is képes fedezni a hőszivattyú elektromos áram felhasználását.

A megújuló energiaforrások emellett egyre nagyobb arányban jelennek meg lakossági használatban is. Mivel a legtöbb országnak közös célja az ilyen megoldásokra való átállás, ezért vissza nem térítendő állami támogatások is rendelkezésre állnak eszközök megvásárlására, valamint a telepítés finanszírozására.

Hőszivattyú-telepítés napokon belül

A hőszivattyú telepítése akár pár napon belül megtörténhet, amennyiben az épületben már előzetesen kialakításra kerültek a radiátorok. Egy hőszivattyú telepítéséhez csupán a kültéri és beltéri egységek elhelyezéséhez van szükségünk helyre.

Szolgáltatásaink magánszemélyek, társasházak és irodaházak számára egyaránt elérhetőek. Rövid kiszállási idő, profi szakemberek, összeszokott csapat, akik Budapesten és környékén is vállalják hőszivattyúk telepítését.

Hőszivattyú, a „fűtő klíma” működése

A hőszivattyút sokan „fűtő klíma” néven emlegetik a köznyelvben. A működését nem olyan nehéz megérteni: ugyanazon az elven működik mint a konyhában a hűtő, csak a fordítottját csinálja. Az alacsonyabb hőmérsékletű levegőből elvonja a hőt, aminek a végeredménye a meleg levegő. A nevével élve: a hőt szivattyúza. Mondhatnánk azt is, hogy olyan mint a klíma, csak nem a levegőbe fújja a meleget, hanem a radiátorainkba „adja azt át.”

A hőszivattyú a legkorszerűbb és leghatékonyabb fűtési megoldás, amivel jelentős költségek spórolhatók meg a fűtési számlánkon. Minél összetettebb rendszert választunk, annál többet tud. A hőszivattyúkkal így lehetőség van hűtésre is. Egyszerre képes kazánként és klímaként funkcionálni. Emellett képes a vízmelegítőt, bojlert is kiváltani.

KAPCSOLATFELVÉTEL

Mi történik miután felveszi velünk a kapcsolatot?

1. ingyenes konzultáció és helyszíni felmérés

A kapcsolatfelvételt követően egyeztetünk Önnel az igényeiről és elképzeléseiről. Megnézzük a beépítendő területet élőben is. A helyszíni felmérést követően javaslatot teszünk arra, hogy melyik a legopcionálisabb hőszivattyús rendszer az Ön számára, illetve elkészítjük a személyre szabott árajánlatunkat is.

2. hőszivattyús fűtési rendszer megtervezése és azzal járó ügyintézés

Ha sikerül közös nevezőre jutni, megtervezzük a rendszert, ami el fogja látni a fűtést, illetve hűtést. Minden tudnivalót közlünk Önnel, amit tudnia kell, illetve a telepítéssel járó ügyintézésben is kivesszük a részünket.

3. teljeskörű kivitelezés

A megtervezés után a kivitelezés következik. Felszereljük a keringetőrendszert, radiátorokat, elkészítjük a vezetékek járatát, illetve telepítjük magát a hőszivattyút. Amennyiben van egy meglévő fűtési rendszere, a beszerelés kezdetétől akár napokon belül használatra képes lesz a modern kazánja.

4. a rendszer karbantartása

Az átadást követően a rendszer bonyolultsága miatt is szükséges a következetes karbantartás. Így marad igazán hatékony a fűtés, illetve így kerülhetők el, hogy az eszközökben és épületgépészetben később kár keletkezzen.

HATÉKONY FŰTÉST SZERETNÉK

Keressen minket bizalommal!

Szakértő kollégáink készséggel állnak rendelkezésre, hogy segítség megválaszolni a kérdéseit. Munkatársaink 8:00 - 17:00 óráig hívhatóak. 

Iroda

Műszaki információk / Felmérés

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram