Gázszerelés

Gázszerelés során szakképzett gázszerelőink meghibásodott gázvezetékek, gázkészülékek, gázrendszerek szerelésében, tervezésében, javításában, bekötésében, ügyintézésében, cseréjében, hitelesítésében szakszerű segítséget nyújtanak teljeskörű ügyintézéssel, hitelesítéssel, rövid határidővel és anyagbeszerzéssel! Munkáinkra teljes körű garanciát vállalunk a jogkörben meghatározott időpontig. (1-3 év.)

Tapasztalataink szerint az emberek többsége csak akkor hív szakembert, ha már valóban szükséges és elkerülhetetlen. Ennek következményeként a fűtési időszak kezdetét megelőzően nehéz szakembert találni a gázszereléshez, mert mindenki ilyenkor szeretné ellenőriztetni és megjavíttatni gázkészülékeit. Valójában a berendezések vizsgálatára évente legalább két alkalommal kellene időt fordítani. Egyszer a nyári átállások során, másodszor pedig a téli fűtésszezon megkezdése előtt. Azt javasoljuk, hogy még a fűtési szezon megkezdése előtt gondoskodjanak a berendezések megfelelő állapotáról, így elejét vehetik a későbbi problémáknak. Ilyenkor érdemes ellenőriztetni a lakásban található gázkészülékeket. Az éves ellenőrzések során a szakemberek megvizsgálják, hogy nincs-e szivárgás, a tartozékok minősége megfelelő-e, illetve azt is, hogy a vezetékek beszerelése az előírásoknak megfelelőlen történt-e meg.


Amennyiben bármilyen rendellenességet tapasztal gázkészülékének működésében, akkor lehetséges, hogy szükségessé válhat a gázkészülék cseréje. Ez a művelet is nagyfokú szakértelmet követel meg. Ilyen esetben is forduljon hozzánk bizalommal. Feltüntetett elérhetőségeinken kérhet árajánlatot és bővebb tájékoztatást a gázkészülékek cseréjéről.
Ha szúrós, fojtogató szagot érzünk, az azt jelenti, hogy égéstermék jutott a légtérbe. Ebben az esetben azonnal helyezzük üzemen kívül a működő gázfogyasztó készüléket a készülék elzáró csap elzárásával. Mindenképpen szellőztessünk és csak ezt követően hívjunk szakembert a gázkészülék megjavításához. Szeles időben a kémény lehűl, ami az égéstermék visszaáramlásához vezethet, de az sem kizárt, hogy a kémény eldugul. Ha a készülékszerelő mindent rendben talált, azonban a probléma továbbra is fennáll, akkor érdemes egy kéményseprő segítségét kérnünk.


Napjainkban a gázkazán az egyik leggyakrabban használt fűtőberendezés. A családi házakban, illetve az újépítésű társasházakban szinte kizárólag gázfűtést használnak. Előnyei közé tartozik, hogy gazdaságosabb, mint a villanyfűtés. A gázkazán esetében egyszerűbb szabályozni a felhasznált gázmennyiséget és még a környezetet is kímélhetjük vele, hiszen a fa vagy a szén eltüzeléséhez képest kevesebb füstöt engedünk a levegőbe. A régebbi építésű társasházak esetében a gázszerelő szakember gyakran találkozhat elavult technológiával, ezért ezeknek az ellenőrzése rendkívül fontos és komoly szakértelmet igényel. 
A nagyobb használat miatt egy társasház vezetékei sokkal hamarabb elöregszenek és a gázvezetékek tömítése sem felel meg a ma használt gázminőséghez, így ebben az esetben a teljes csőrendszer cseréjére van szükség. 

Ha gázcsőcserére kerül sor, akkor a szakember feladata és felelőssége, hogy elvégezze a nyomáspróbát. Ez a művelet együtt jár a gázelzárással. Ilyen esetben a gázszolgáltatás csak akkor kapcsolható vissza, hogyha a rendszer kifogástalanul működik. Azonban a gázszerelési munkálatok előtt a szakembernek el kell készítenie egy részletes gáztervet, illetve egy árajánlatot. Ha a lakóközösség elfogadja az ajánlatot, akkor megkezdődhetnek a munkálatok.


Teljeskörű lakásfelújítás esetén szükség van vízvezeték szerelőre, villanyszerelőre és gázszerelőre is. Ki kell kötni a meglévő készülékeket, illetve gondolni kell a visszakötésükre is. Gázszerelőink segítségükre lesznek a bojlerek, gázkonvektorok, kazánok, gáztűzhelyek ki-és visszakötésében is.

Budapesten és környékén is vállalunk kiszállást. Ha profi szakemberekre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén!

Szolgáltatásaink magánszemélyek, társasházak és irodaházak számára egyaránt elérhetőek. Minden megrendelőnk részére igyekszünk ügyfélbarát hozzáállást biztosítani azzal, hogy rövid határidőn belül érkezünk a helyszínre!

Továbbá az alábbi munkákat is vállalja cégünk:

 • Konvektor cseréje
 • Radiátorok cseréje, áthelyezése, kiépítése, tisztítása, légtelenítése
 • Lap és lemez radiátorok javítása, légtelenítése, cseréje
 • Fűtésrendszerek átépítése, légtelenítése, szerelése
 • Csöpögő, szivárgó fűtés csövek szerelése, javítása, cseréje, átépítése
 • Központi fűtés tervezése, szerelése, átvizsgálása, javítása
 • Padlófűtésrendszer javítása, kiépítése
 • Falfűtés javítása, kiépítése
 • Wifis termosztátok cseréje, kiépítése
 • Kondenzációs készülékek kiépítése, tervezése
 • Kémény tervezése ügyintézéssel
 • EPH (érintésvédelmi jegyzőkönyv ügyintézése)
 • Hőszivattyús rendszer kiépítése, tervezése
 • Pellet kazán kiépítése, tervezése
 • Vízteres kandalló kiépítése, tervezése
 • Napkollektor (csöves és sík) kiépítése
 • Fűtésrendszer tisztítása
 • Gáz hibaelhárítása
 • Gázrendszer kiépítése, tervezése
 • Gázbojler cseréje, karbantartása

Keressen minket bizalommal!

Szakértő kollégáink készséggel állnak rendelkezésre, hogy segítség megválaszolni a kérdéseit. Munkatársaink 8:00 - 17:00 óráig hívhatóak. 

Iroda

Műszaki információk / Felmérés

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram